GreenTech Challenge Δεκέμβριος 2018

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 2ος κατά σειρά Διαγωνισμός Καινοτόμων Ιδεών που έλαβε χώρα στις 14-16 Δεκεμβρίου στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Το τριήμερο του Διαγωνισμού διεξάχθηκε μέσα σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη ενέργεια και ενθουσιασμό τόσο από τους συμμετέχοντες οι οποίοι δούλεψαν επί ώρες πάνω στο επιχειρηματικό τους σχέδιο και τις παρουσιάσεις τους για να πετύχουν το βέλτιστο αποτέλεσμα και να κερδίσουν τα βλέμματα των κριτών και του κοινού, όσο και από την Επιτροπή Μεντόρων και Επιστημονική Επιτροπή η οποία έδειξε ιδιαίτερο ζήλο για να βοηθήσει και να συμβουλεύσει τις ομάδες. Σημαντικά για την πρόοδο των ομάδων ήταν και τα workshops τα οποία διοργανώθηκαν από την Mantis Business Innovation και την Owiwi για Finance και Presentation Skills.

0
Συμμετέχοντες
0
Ομάδες
0
Κριτές
0 +
Εταιρείες

Γνωρίστε τους νικητές μας

Κατηγορία Early-Stage Startup

1ο Βραβείο: Jetk

Η Jetk. φτιάχνει πολυεργαλεία υψηλής προστιθέμενης αξίας ανακυκλώνοντας σύγχρονα αεροπορικά υλικά. Τα υλικά αυτά προέρχονται από αποσυρθέντα αεροσκάφη της πολεμικής καθώς και της πολιτικής αεροπορίας. Ομάδα: Βασίλης Σοφικίτης, απόφοιτος της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου και πρωτοετής φοιτητής της Σχολής Ναυπηγών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Πορφύριος Πελωρίδης, απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

2ο Βραβείο: Energy4Smart

Η energy4smart είναι μια νεοφυής επιχείρηση που χαρακτηρίζεται από τις καινοτόμες της κατασκευές. Με μηδενικούς ρύπους,αποκλειστικά με την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μπορούμε να καλύψουμε καθημερινές ανάγκες μειώνοντας ταυτόχρονα το ενεργειακό αποτύπωμα της πόλης προσφέροντας περιβαλλοντικά , κοινωνικά και οικονομικά οφέλη στους χρήστες τους. Η εισαγωγή μας στον τομέα της επιχειρηματικότητας ξεκινά δυναμικά. Είμαστε η πρώτη εταιρεία πανελλαδικά που σχεδιάζει και κατασκευάζει έξυπνα info kiosk ενεργειακά παγκάκια. Το πρώτο μας project υλοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2019 και από τότε έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις με μεγάλη επιτυχία. Ιθύνων νους της επιχειρηματικής ιδέας είναι η Αργυρώ Ναζίρη, που το ξεκίνησε σαν μια απλή ιδέα τον Σεπτέμβριο του 2018, το έκανε πράξη και εξελίχθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ίδια και τους συνεργάτες της.

3ο Βραβείο: AiRFLOW

Tο AiRFLOW είναι μια κοινή βάση για απεριόριστες εμπορικές, στρατιωτικές και εξατομικευμένες λύσεις. Αποτελείται από υπερσύγχρονο υλικό και λογισμικό, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής όπως: AI & Ρομποτικό έλεγχο (για αυτόνομη πτήση), στρατιωτική κρυπτογράφηση & ασφαλή επικοινωνία, κάμερες HD (με αναγνώριση προσώπου & σχεδίου / νυχτερινής όρασης) θερμικές κάμερες, αισθητήρες υπερύθρων και υπερύθρων (για αποφυγή εμποδίων), ανιχνευτές καπνού και πολλά άλλα. Ομάδα: Γιώργος Δελαπόρτας, πτυχιούχος Μηχανικός Υπολογιστών και μεταπτυχιακός σε Networking and Data Communications Τάσος Σμπόνιας, Technical Advisor & Faculty Manager, πτυχιούχος Τεχνικός Υπολογιστών και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Sales, πτυχιούχος Management & Sales

Κατηγορία Innovation Idea Holder

1ο Βραβείο: SolMeYea

Συμβάλλει στην επίλυση του διατροφικού προβλήματος λόγω του υπερπληθυσμού βασιζόμενο στην παραγωγή πρωτεϊνης μέσω οργανικής μετατροπής CO2. Ομάδα: Βασίλης Στενός, απόφοιτος μεταπυχιακού του Columbia στο Enviromental Engineer Χρήστος Καλαντζής, προπτυχιακός της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

2ο Βραβείο: Green Sea Straws

Παραγωγή καλαμακιών (straws) και άλλων πλαστικών ειδών μίας χρήσης, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη το θαλάσσιο χόρτο γένους Posidonia Oceanica. Ομάδα: Γιώργος Ζαγκλής, προπτυχιακός φοιτητής των Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Θοδωρής Κοτζαμάνης, προπτυχιακός φοιτητής των Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Γιάννης Κανάδιος, προπτυχιακός φοιτητής των Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

3ο Βραβείο: RECOIL

Συνίσταται στην δυνατότητα που παρέχει στους καταναλωτές για λήψη και αρχειοθέτηση αποδείξεων συναλλαγών από το κινητό τους. Οι πελάτες των επιχειρήσεων μπορούν να διαχειρίζονται τις αποδείξεις των συναλλαγών που διεξάγονται όχι μόνο με τραπεζική κάρτα, αλλά και με μετρητά. Ομάδα: Νικόλας Μάριος Λέττας, Προπτυχιακός Φοιτητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Νικόλαος Μπέλτσος, Προπτυχιακός Φοιτητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ειρήνη Αναξαγόρου, προπτυχιακή φοιτήτρια της Σχολής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Εμμανουήλ Νικόλαος Σκούρης, Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ

4ο Βραβείο: Cutlereat

Μια ιδέα για κατασκευή βρώσιμων μαχαιροπίρουνων από σιτηρά. Ομάδα: Νικόλαος Παναγιώτου, προπτυχιακός φοιτητής των Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Θεόδωρος Δαλιέτος, προπτυχιακός φοιτητής των Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Γιώργος Παντέλαρος, προπτυχιακός φοιτητής των Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Enrique Munoz Esteo, προπτυχιακός φοιτητής της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου μέσω του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών ERASMUS.
Οι ομάδες Jetk. και SolMeYea, πρώτες νικήτριες από τις δύο κατηγορίες εκτός από τα χρηματικά έπαθλα κέρδισαν απευθείας πρόκριση στα προγράμματα RG Challenge και RG YEP του Reload Greece αντίστοιχα, ενώ όσες ομάδες το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας.