Το GreenTech Challenge | by ESU NTUA αποτελεί το μεγαλύτερο Εθνικό Πρόγραμμα Πράσινης Καινοτομίας. Απευθύνεται σε φοιτητές, ερευνητές, και startups που θέλουν να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις για την επίλυση περιβαλλοντικών προκλήσεων με τη χρήση της τεχνολογίας.
Ποιος μπορεί να συμμετάσχει;
Διεκδίκησε τα έπαθλα του GreenTech Challenge
Γίνε μέλος του EIT RawMaterials Incubator Greece
Λάβε πρόσβαση σε χρηματοδοτικά προγράμματα και ευκαιρίες διασύνδεσης με το δίκτυο του EIT RawMaterials.
Το EIT RawMaterials είναι μια από τις κοινότητες καινοτομίας του European Institute of Innovation and Technology (EIT), ενός ανεξάρτητου φορέα της ΕΕ, που έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει τη μετάβαση της Ευρώπης προς μια κυκλική, πράσινη και ψηφιακή οικονομία, ενισχύοντας παράλληλα την παγκόσμια ανταγωνιστικότητά της ευρωπαϊκής αγοράς και εξασφαλίζοντας την απασχολησιμότητα στην αλυσίδα αξίας των ορυκτών πρώτων υλών.
Στόχος του EIT RawMaterials είναι να εξασφαλίσει μία βιώσιμη παροχή ορυκτών πρώτων υλών προωθώντας την καινοτομία, την εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα στα ευρωπαϊκά βιομηχανικά οικοσυστήματα.
Το EIT RawMaterials σε συνεργασία με τη Mantis Business Innovation δημιούργησαν το EIT RM Greece Incubator το 2020. Στόχος του είναι η υποστήριξη των επιχειρηματικών ομάδων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στον τομέα των ορυκτών πρώτων υλών και σε όλη την αλύσιδα αξίας αυτών. To EIT RM Greece Incubator λειτουργεί ως Accelerator, για την προετοιμασία των ομάδων κατά την υποβολή για ευρωπαϊκές προσκλήσεις (European Calls) και προγράμματα και λειτουργεί ως προθάλαμος για την ευρωπαϊκή αγορά.
Εύρεση ή δημιουργία βιώσιμης πρώτης ύλης ως υποκατάστατο του κοβαλτίου. Το κοβάλτιο είναι μία βασική πρώτη ύλη για τα smartphones και πολλών άλλων τεχνολογικών προϊόντων. Λόγω της αυξανόμενης ζήτησης και του ανταγωνισμού μεταξύ των πολυεθνικών που θέλουν να το προμηθευτούν, η τιμή του αυξάνεται όλο και περισσότερο. Παράλληλα αυξάνοντα και οι απαιτούμενες ποσότητες όταν η εξόρυξή του που συνεπάγεται μεγαλύτερη αλόγιστη εκμετάλλευση των πόρων, καθώς πραγματοποιείται κυρίως σε μέρη του κόσμου που δεν συμβιβάζονται με την παγκόσμια περιβαλλοντική πολιτική. Ένα υποκατάστατο σε χαμηλότερη τιμή θα το απορροφούσε γρήγορα η αγορά και θα απέτρεπε την αναμενόμενη περιβαλλοντική καταστροφή εξαιτίας των εξορύξεων για την απόκτηση του κοβαλτίου.
Εμπλεκόμενοι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης
Βιβλιοθήκη,
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Ζωγράφου, 15773
© 2021 GREENTECH CHALLENGE |