Tο Beyond Green Skills
Αν είσαι τελειόφοιτος ή νέος απόφοιτος Πολυτεχνικής ή Οικονομικής Σχολής, με λιγότερο από 2 χρόνια εργασιακής εμπειρίας, το Beyond Green Skills είναι η ευκαιρία σου!
Διεκδίκησε τη θέση σου σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρακτικής διάρκειας 10 μηνών επ’ αμοιβή και κάνε τα πρώτα σου βήματα στην αγορά εργασίας.
Το Beyond Green Skills είναι μια πρωτοβουλία της Schneider Electric σε συνεργασία με το GreenTech Challenge by ESU NTUA για την ενδυνάμωση και τη στήριξη της νέας γενιάς.
Η Schneider Electric ανοίγει 8 θέσεις και παρέχει ένα μεγάλο εύρος ευκαιριών μάθησης και εξέλιξης στους συμμετέχοντες του Beyond Green Skills, καλώντας τους να υποβάλουν την καινοτόμο ιδέα τους στις προκλήσεις της εταιρείας ως τις 15/07.

Supported by

Organized by

Powered by

Διαδικασία

10/06 - 15/07
Διάβασε προσεκτικά τις θεματικές ενότητες του διαγωνισμού! Ανάπτυξε & υπόβαλε την καινοτόμο ιδέα σου ως τις 15/07!

09/07 - 12/07 - 14/07
Κάθε workshop είναι αφιερωμένο σε μια θεματική ενότητα, αναλύοντας τις σχετικές προκλήσεις. Παρακολούθησέ τα!

15/07 - 26/07
Σε περιμένουν 3 στάδια αξιολόγησης: ένα για την πρότασή σου, ένα ψυχομετρικό τεστ και η τελική συνέντευξη!

28/07
Μια από τις 8 θέσεις μπορεί να γίνει δική σου! Ξεκίνα από το Σεπτέμβρη την πρακτική σου άσκηση στη Schneider Electric!
Διεκδίκησε μια Θέση Πρακτικής Άσκησης
H Schneider Electric ενδυναμώνει τη νέα γενιά, διαμορφώνοντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρακτικής διάρκειας 10 μηνών επ’ αμοιβή.
Το Beyond Green Skills σου δίνει τη δυνατότητα να απασχοληθείς σε ένα συναρπαστικό αντικείμενο στις νέες τεχνολογίες, δίνοντας σου την ευκαιρία να αναπτύξεις digital skills και να συμμετάσχεις σε πολλά ενδιαφέροντα και διαφορετικά projects.
Δες ποια είναι η θέση που σου ταιριάζει και διεκδίκησέ την υποβάλοντας την καινοτόμο ιδέα σου!









Θεματικές Ενότητες



Ποιες είναι οι σύγχρονες τεχνολογικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι τομείς των κτιρίων, της βιομηχανίας, της διαχείρισης ενέργειας και των αυτοματισμών;
Η Schneider Electric, μια από τους παγκόσμιους ηγέτες στον τομέα της διαχείρισης ενέργειας & των αυτοματισμών, δημιουργεί συνδεδεμένες τεχνολογίες για την αναδιαμόρφωση των βιομηχανιών, το μετασχηματισμό των πόλεων και τον εμπλουτισμό της ζωής των ανθρώπων.
Ποια είναι η πιο τολμηρή σου ιδέα σε αυτό το αντικείμενο;
Ποιες είναι οι δύο τάσεις που επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο σχεδιασμού, κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης τόσο νέων όσο και υφιστάμενων κτιρίων;
- Ψηφιοποίηση: Με το Ιnternet of Things, τα Big Data και την τεχνητή νοημοσύνη, μπορούμε να ψηφιοποιήσουμε πλήρως και να συνδέσουμε όλα τα συστήματα μέσα σε ένα κτίριο ώστε να λάβουμε τις απαραίτητες πληροφορίες για να πάρουμε καλύτερες και “εξυπνότερες” αποφάσεις.
- Μεταστροφή σε παραγωγή από πιο ανανεώσιμες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας: Ο κόσμος θα αρχίσει να αντικαθιστά τη χρήση παραδοσιακών καυσίμων ως πηγή ενέργειας, ιδίως σε τομείς όπως η θέρμανση χώρου και νερού.
Τα πολλά υποσχόμενα οφέλη των νέων συστημάτων περιλαμβάνουν μια έξυπνη, συνδεδεμένη ηλεκτρική υποδομή σχεδιασμένη να παράγει, να αποθηκεύει, να διανέμει και να μοιράζεται ισχύ με έναν έξυπνο τρόπο για μέγιστη απόδοση (χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα), αξιοπιστία (αδιάκοπη λειτουργία) και ασφάλεια.
Έτσι, μπορούμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του κτιρίου, χτίζοντας τα τα θεμέλια που χρειαζόμαστε για τη δημιουργία και την ανακαίνιση κτιρίων, τα οποία θα είναι βιώσιμα, ανθεκτικά, υπερ-αποδοτικά και ανθρωποκεντρικά, τα λεγόμενα Buildings of the Future.
Πρόκληση 1 – Πώς μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια σε κτιριακό επίπεδο;
Δεδομένα:
- Τα κτίρια καταναλώνουν το 40% της παγκόσμιας ενέργειας – σύντομα θα φτάσει το 60%.
- Περίπου το 50 % της τελικής κατανάλωσης ενέργειας της ΕΕ χρησιμοποιείται για θέρμανση και ψύξη – το 80 % αυτού χρησιμοποιείται σε κτίρια.
- Το 35% των κτιρίων της ΕΕ είναι παλαιότερο των 50 ετών και κρίνεται ενεργειακά μη αποδοτικό.
- Το κτιριακό δυναμικό ευθύνεται για περίπου το 36% των εκπομπών του CO2 της ΕΕ.
- Η ενεργειακή κατανάλωση των κτιρίων της Ελλάδας αντιστοιχεί στο 42% της συνολικής τελικής κατανάλωσης στη χώρα (Ενεργειακό Ισοζύγιο 2017).
Στόχοι της ΕΕ:
- Θέσπιση μέτρων για την επίτευξη του μακροπρόθεσμου στόχου για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου & απαλλαγή έως το 2050 του κτιριακού δυναμικού από εκπομπές άνθρακα.
- Μακροπρόθεσμη στρατηγική ανακαίνισης που θα μετατρέψει τα υφιστάμενα κτίρια σε κτίρια με σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας.
- Δέσμευση να εξοικονομηθεί το 20% της προβλεπόμενης κατανάλωσης ενέργειας των κρατών μελών της Ε.Ε. έως το 2020 και το 32,5% έως το 2030.
Είναι ενδεικτικό ότι μία αύξηση της τάξης του 1 % της ενεργειακής εξοικονόμησης μειώνει κατά 2,6 % τις εκπομπές αερίου.
Πρόκληση 2 – Πώς μπορούμε να κάνουμε το κτίριο μέσα στο οποίο ζούμε, όσο το δυνατόν πιο άνετο για εμάς;
Δεδομένα:
- Οι Εναρμονισμένες Ευρωπαϊκές Έρευνες Χρήσης Χρόνου (HETUS) είναι εθνικές έρευνες που διεξάγονται σε εθελοντική βάση σε ορισμένες χώρες της ΕΕ και εκτός ΕΕ. Τα κύρια ευρήματα δείχνουν ότι οι άνθρωποι κοιμούνται μεταξύ 8 ωρών και σχεδόν 9 ωρών την ημέρα, δουλεύουν μεταξύ 7 και 8 ωρών, περνούν από 4 έως 6 ώρες σε δραστηριότητες αναψυχής και κοινωνικής ζωής και πραγματοποιούν δραστηριότητες νοικοκυριού και οικογενειακής φροντίδας μεταξύ 2 και 3 ωρών την ημέρα κατά μέσο όρο. Οι δραστηριότητες που σχετίζονται με τη μελέτη καταλαμβάνουν κατά μέσο όρο μεταξύ 20 και 35 λεπτών την καθημερινή ώρα των ανθρώπων.
- Το 2019, το 46,1% του πληθυσμού της ΕΕ ζούσε σε διαμερίσματα, περισσότερο από το ένα τρίτο (34,8%) ζούσε σε μονοκατοικίες και σχεδόν το ένα πέμπτο (18,5%) ζούσε σε ημι-ανεξάρτητες οικίες, ενώ το 17,1% του πληθυσμού της ΕΕ ζούσε σε νοικοκυριά, με περισσότερα των 4 ατόμων.
Η πρόσφατη πανδημία περιόρισε την κυκλοφορία του ανθρώπου σε εξωτερικούς χώρους και αντιθέτως αύξησε κατά πολύ τις ώρες παραμονής του εντός σπιτιού, ειδικά με την εισαγωγή εναλλακτικών μορφών απασχόλησης μιας οικογένειας, όπως η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση. Αυτή η παρατεταμένη παραμονή εντός του σπιτιού, οδήγησε σε αύξηση της κατανάλωσης και των διαδικτυακών αγορών από πλευράς των ανθρώπων, με κοινή συνισταμένη την αύξηση της άνεσης της διαβίωσής τους εντός σπιτιού.
Πώς φαντάζεστε ότι θα είναι οι Βιομηχανίες του Μέλλοντος; Η απάντηση δεν είναι απλή, καθώς η 4η Βιομηχανική Επανάσταση συνεχίζει με ταχύτατους ρυθμούς και οι νέες τεχνολογίες μεταμορφώνουν ολοένα και περισσότερο την παραγωγική διαδικασία.
Όντας σε μια εποχή ραγδαίας αλλαγής και ψηφιοποίησης, τα παλιά συστήματα, τα επιχειρηματικά μοντέλα και οι βιομηχανίες αλλάζουν ριζικά χάρη στο κύμα καιντομίας που δημιουργεί νέες προοπτικές και τρόπους λειτουργίας. Ενώ οι οργανισμοί κατανοούν την ανάγκη να αγκαλιάσουν τις νέες τεχνολογίες, τα πρώτα βήματα μιας τέτοια αλλαγής αποτελούν σοβαρή πρόκληση. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι ένα μακροπρόθεσμο ταξίδι που απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας στους ανθρώπους, δημιουργώντας ένα πιο συνεργατικό και βιώσιμο περιβάλλον τόσο στο εσωτερικό των βιομηχανιών όσο και σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού.
Οι εξειδικευμένες λύσεις αυτοματισμού που προσφέρει η Schneider Electric συνδυάζουν βιομηχανικό υλικό και λογισμικό, καθιστώντας την ιδανικό στρατηγικό συνεργάτη για το ταξίδι αυτό. Το EcoStruxure Plant & Machine βοηθάει τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις να λειτουργούν σε ένα ενιαίο πλαίσιο με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας της παραγωγής, την ενεργειακή απόδοση και τους κύκλους ζωής του εξοπλισμού.
- Πώς μπορούμε να παράγουμε περισσότερα χρησιμοποιώντας όσο λιγότερους πόρους (ενέργεια & νερό) γίνεται;
- Πώς μπορούμε να σχεδιάσουμε καλύτερα τη συντήρηση του εξοπλισμού μας για να διατηρήσουμε τον κύκλο ζωής του σε όσο μεγαλύτερο βάθος χρόνου;
- Είναι εφικτό, με την χρήση της τεχνολογίας να διατηρήσουμε την εξειδικευμένη γνώση από το εργατικό δυναμικό που πρόκειται συνταξιοδοτηθεί σύντομα;
- Πώς μπορεί η αυτοματοποίηση και η τεχνολογία να βοηθήσουν τους υπαλλήλους και τους συνεργάτες ενός εργοστασίου να εργαστούν με μεγαλύτερη ασφάλεια;
- Πώς μπορούμε να μετατρέψουμε δεδομένα που συλλέγουμε σε επίπεδο παραγωγής σε επιχειρηματικές πληροφορίες;
Ελάτε μαζί μας σε αυτή τη συναρπαστική πρόκληση και ας κάνουμε παρέα τις Βιομηχανίες του μέλλοντος πιο έξυπνες και πιο πράσινες!
Ποια θα ήταν η πιο τολμηρή πρόταση σας γύρω από αυτό το αντικείμενο;
Οι προκλήσεις:
- Πως συμβάλλει η επιτήρηση της ενέργειας στην αποδοτικότητα της βιομηχανίας;
- Πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες του Industry 4.0 για την αύξηση και την ευελιξία της παραγωγικότητας με το ελάχιστο ενεργειακό αποτύπωμα.
- Ποιες ΙoΤ τεχνολογίες (AR, VR, κλπ) μπορούμε να ενσωματώσουμε άμεσα στον εκσυγχρονισμό της βιομηχανικής παραγωγής τροφίμων και ποτών;
Η παγκόσμια ζήτηση για ηλεκτρισμό αυξάνεται και οι αγορές ενέργειας αλλάζουν σε όλο τον κόσμο.
Οι προκλήσεις:
- Πώς θα μπορέσει το δίκτυο, κέντρο της νέας πραγματικότητας στο ενεργειακό τοπίο, να εκμοντερνιστεί για να αντιμετωπίσει τις αλλαγές αυτές;
- Πώς μπορούν οι απαιτητικοί στόχοι βιωσιμότητας, παράλληλα με την όλο και πιο αποκεντρωμένη παραγωγή ενέργειας, να εξυπηρετηθούν από τις υποδομές;
- Πώς μπορούν οι βελτιώσεις να αντιμετωπίσουν τα αυξανόμενα ρίσκα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και από τις απειλές του κυβερνοχώρου;
Η Schneider Electric προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις λογισμικού για ολόκληρο τον κύκλο ζωής του Δικτύου. Με τεχνολογία αιχμής και ένα ισχυρό όραμα για το μέλλον, βοηθάει τους παρόχους ενέργειας να ψηφιοποιήσουν, να βελτιστοποιήσουν και να αυτοματοποιήσουν τις λειτουργίες του δικτύου για ένα βιώσιμο μέλλον.
Καθώς η μαζική μετατόπιση προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας επιταχύνεται, πολλοί επωφελούνται από την αλλαγή και υιοθετούν τεχνολογίες παραγωγών – καταναλωτών.
- Σε μια εποχή όπου η απομακρυσμένη συντήρηση και λειτουργία γίνεται ανάγκη, πώς θα μπορέσουν οι δομές του μέλλοντος να προσεγγίσουν το σχεδιασμό, τη μελέτη και την κατασκευή κρίσιμων πόρων και υποδομών;
Οι υπάρχοντες ενεργειακοί πόροι θα συνεχίσουν να παράγουν ενέργεια μέσω της μετάβασης στις ανανεώσιμες πηγές και στις τεχνολογίες υδρογόνου.
- Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τις υπάρχουσες υποδομές να γίνουν πιο βιώσιμες και να μειώσουν τις εκπομπές, ενώ παραμένουν κερδοφόρες;
- Πώς μπορεί η εφαρμογή των νέων τεχνολογιών να αλλάξει το σχεδιασμό, τη μελέτη και την κατασκευή της επόμενης γενιάς ενεργειακών πόρων;
Πρόκληση – Τι θα κάνατε για να γίνει ένα μη διασυνδεδεμένο Ελληνικό νησί, ενεργειακά αυτόνομο και βιώσιμο;
Υπάρχουν πολλά να γίνουν. Μοιραστείτε τις ιδέες σας κι ας κάνουμε μαζί μια βαθύτερη ενδοσκόπηση!
Συχνές Ερωτήσεις
Στο Beyond Green Skills μπορούν να συμμετάσχουν τελειόφοιτοι προπτυχιακού, νέοι απόφοιτοι προπτυχιακού Πολυτεχνικών ή Οικονομικών Σχολών και μεταπτυχιακοί φοιτητές ή απόφοιτοι προγραμμάτων τεχνολογικών κατευθύνσεων. Αρκεί μόνο να έχουν λιγότερο από 2 χρόνια εργασιακής εμπειρίας.
Τα βήματα είναι λίγα και απλά!
- Διάβασε τις θεματικές ενότητες και τις προκλήσεις της Schneider Electric
- Δήλωσε συμμετοχή και παρακολούθησε τα workshops
- Υπέβαλε την καινοτόμο ιδέα σου ως τις 15/07
*Η συμμετοχή είναι ατομική!
ΟΧΙ! Σε κανένα στάδιο του προγράμματος δεν υπάρχει κόστος.
Επίλεξε «Υποβολή» για να ξεκινήσεις τη διαδικασία. Μόλις εγγραφείς επιτυχώς, θα μπορέσεις να δεις τη φόρμα υποβολής με όλα τα ζητούμενα στοιχεία. Δες με προσοχή τις θεματικές ενότητες και ανάπτυξε την πιο τολμηρή σου ιδέα, απαντώντας στις προκλήσεις και τα ερωτήματα της Schneider Electric!
*Μην ξεχάσεις να επισυνάψεις και το βιογραφικό σου σημείωμα.
Η αξιολόγηση των υποψηφίων χωρίζεται σε 3 διακριτά στάδια.
Αρχικά αξιολογούνται οι καινοτόμες προτάσεις από τα στελέχη της Schneider Electric και τους ειδικούς σε θέματα καινοτομίας της Mantis Business Innovation. Στο επόμενο στάδιο, οι υποψήφιοι καλούνται να παίξουν το ψυχομετρικό τεστ-παιχνίδι της Owiwi και σε τελευταίο στάδιο θα γίνουν οι συνεντεύξεις με τους επικρατέστερους!
Τα κριτήρια με βάση τα οποία αξιολογείται η καινοτόμος ιδέα (30%) είναι τα εξής:
- Τεχνική αρτιότητα λύσης
- Επιχειρηματική σκέψη
- Περιβαλλοντικό αποτύπωμα
- Ενεργειακή αποδοτικότητα λύσης
- Πόσο εφικτή ή ρεαλιστική είναι η λύση
Ενώ το ψυχομετρικό τεστ (30%) της Owiwi στηρίζεται στα παρακάτω χαρακτηριστικά:
- Ανάληψη Ευθυνών
- Προσαρμοστικότητα
- Λήψη Αποφάσεων
- Προθυμία Αλλαγής
- Ακεραιότητα
- Ευελιξία στη Μάθηση
- Ανθεκτικότητα
- Ομαδικότητα
Τέλος, θα γίνει 1:1 συνέντευξη (40%) μεταξύ της Schneider Electric και του υποψηφίου.
Και ναι και όχι! Δεν είναι ανάγκη να τα παρακολουθήσεις όλα, παρά μόνο αυτό που αφορά τη θεματική ενότητα της επιλογής σου.
Οι 1:1 συνεντεύξεις με τα στελέχη της Schneider Electric θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 23-27/07
Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης, η τελική επιλογή των υποψηφίων για τις θέσεις πρακτικής άσκησης θα γίνει στις 28/07.
Οι πρακτικές θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου!
Ιδανικά ναι! Ωστόσο, δεδομένων των συνθηκών, θα χρειαστεί φυσική παρουσία σίγουρα 3 φορές την εβδομάδα, φτάνει να είσαι στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.
Η θέση σου στη Schneider Electric σε περιμένει!
Schneider Electric
Μία παγκόσμια εταιρία με έντονη τοπική παρουσία.
Η Schneider Electric με περισσότερα από 45 χρόνια στην ελληνική αγορά, προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες που συνθέτουν λύσεις για τις αγορές της Ενέργειας και των Έργων Υποδομής, του Κτιρίου, της Κατοικίας, της Βιομηχανίας και των Data Centres.
Η ποιότητα, η προστασία του περιβάλλοντος και η ασφάλεια είναι βασικές προτεραιότητες της εταιρείας, στόχος της οποίας είναι να προάγει την καινοτομία σε κάθε επίπεδο, τόσο παγκοσμίως όσο και στην Ελλάδα, υλοποιώντας μαζί με τους πελάτες και τους συνεργάτες τα πιο απαιτητικά έργα.