busy-architect-PYVKWM4.jpg
businesswoman-analysing-document-P8WSNMC.jpg

Φάση 1

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΙΔΕΩΝ

 

Η αξιολόγηση των καινοτόμων ιδεών γίνεται από ερευνητές της Μονάδας Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ καθώς και από εξειδικευμένες startups όπως η Mantis Business Innovation (Επιχειρηματική, Χρηματοοικονομική Αξιολόγηση και Επικύρωση Τεχνολογίας) και η Owiwi (Αξιολόγηση Ομάδας).

Κριτήρια Αξιολόγησης

 

Επιχειρηματικό Σχέδιο

​(50%)
  • Τεκμηρίωση, Καινοτομία, Τεχνολογική προσέγγιση, Πληρότητα, Μέγεθος προβλήματος που λύνει
  • Είδος της αγοράς, μέγεθος της αγοράς, ανταγωνισμός
  • Ωριμότητα της ιδέας, πνευματικά δικαιώματα, Αδειοδότηση

Επιχειρηματική Ομάδα

​(35%)
  • Σύνθεση της ομάδας
  • Συμπληρωματικές Ικανότητες
  • Εκπαιδευτική και επαγγελματική εμπειρία
  • Τεστ Owiwi

Τεχνοοικονομική Ανάλυση του Επιχειρηματικού Σχεδίου

​(15%)
  • Χρηματοοικονομικοί Δείκτες
  • Αριθμοδείκτες Απόδοσης και Αποτελεσματικότητας
 
busy-architect-PYVKWM4.jpg
businesswoman-analysing-document-P8WSNMC.jpg

Φάση 2

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

 

Οι προκριθείσες προτάσεις της φάσης αξιολόγησης 1, συμμετέχουν στον τριήμερο διαγωνισμό του GreenTech Challenge by ESU NTUA, όπου θα παρουσιάσουν την ιδέα τους σε επιτροπή κριτών την οποία θα ορίσει η Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού. Η παρουσίαση θα διαρκεί 6 λεπτά (3 λεπτά παρουσίαση και 3 λεπτά ερωτήσεις). Η τελική βαθμολογία θα προκύπτει ως εξής:

Τελική Βαθμολογία= (Βαθμολογία κριτών) Χ 60% + (Βαθμολογία φάσης 1) Χ 40%

 

Μετά την αξιολόγηση των καινοτόμων σχεδίων προκρίνονται στην τελική φάση του τριήμερου διαγωνισμού οι 10 καλύτερες ομάδες.

Φάση 3ΤΕΛΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

 

Οι προκριθείσες προτάσεις της φάσης αξιολόγησης 2, συμμετέχουν στον τελικό, όπου θα παρουσιάσουν την ιδέα τους σε επιτροπή κριτών την οποία θα ορίσει η Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού. Η παρουσίαση θα διαρκεί 10 λεπτά (5 λεπτά παρουσίαση και 5 λεπτά ερωτήσεις). Η τελική βαθμολογία θα προκύπτει ως εξής:

Τελική Βαθμολογία= (Βαθμολογία κριτών) Χ 40% + (Βαθμολογία φάσης 2) Χ 50% + (Βαθμολογία Κοινού) Χ 10%

woman-photographer-drinking-coffee-and-working-PJNBP6U.jpg

ΚατηγορίεςΥποβολής

ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ

Innovation Idea

ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ

Early Stage Startup